marți, 14 noiembrie 2023

AM PROPUS ASTĂZI UNUI CONSILIER MUNICIPAL DIN BĂLȚI SĂ INIȚIEZE DEMONTAREA ȚEVII TANCULUI CU NR. 720 DIN CENTRUL ORAȘULUI BĂLȚI













Dacă ei nu au ce face în primărie și le pare că fac un bine bălțenilor, am propus astăzi unui membru al Consiliului municipal Bălți să se demonteze țeava tancului cu numărul 720 din centrul Bălți-ului. Să se procedeze la fel cum s-a întâmplat cu un monument de aceeași importanță, cel al Crucifixului ridicat pe 7 mai 1992 în memoria prizonierilor Lagărului NKVD-ist nr. 33, care a staționat la Bălți în vara și toamna lui 1944. Și care reprezintă, de un an și patru luni, doar o țeavă ce a servit drept suport pentru Troiță ridicată acum trei decenii pe mormântul frățesc al prizonierilor decedați în lagăr. Demontată, fără a exista vreun act oficial, în august 2022, din inițiativa lui Grigorișin.

Propunerea am făcut-o membrului Consiliului Municipal Bălți Cristina Craevscaia-Derenova, care mi-a expediat pe messenger copia unui răspuns semnat de încă primarul de Bălți Nicolai Grigorișin. Acesta, probabil, fără să-și dea seama ce face, și-a arătat adevărata față, punându-și semnătura pe un răspuns la un demers al doamnei Craevscaia-Derenova. Răspuns semnat chiar astăzi, 14.11.2023, și în care semnatarul promite că va întreprinde măsuri necesare "pentru organizarea concursului de selectare a autorului monumentului "Troița-Crucifixul", conform procedurii legale."

El a uitat, însă să spună că de la o luni, după turul doi al alegerilor locale, va trebui să părăsească primăria. Cele 7148 de voturi acumulate în alegerile locale din decembrie 2021 pentru Primăria Bălți nu-l mai pot ajuta să stea cocoțat în jilțul de edil.














ÎN VALEA RĂUTULUI DIN BĂLȚI, A FOST SFINȚITĂ O NOUĂ TROIȚĂ RIDICATĂ ÎN MEMORIA PRIZONIERILOR LAGĂRULUI NKVD-IST NR. 33 Un sobor de preoți de...