marți, 7 mai 2024

DOAR RIDICHIOARA ȘI NIȘTE IRIȘI PLANTAȚI ÎN ANII TRECUȚI AU ÎNFLORIT. ÎN REST, E O MULȚIME DE BURUIENI ȘI O MIZERIE TOTALĂ


Pe 27 aprilie curent îi comunicam prin messenger primarului bălțean Александр Петков următoarele: "Domn Primar, s-a făcut treaba. Mulțumesc si pentru atât. Cred că este posibil ca cei de la "Spații Verzi" să facă puțină ordine la acest mormânt. Să mai planteze o floare, două. Ca la gospodari."

Mă refeream la mormântul comun al prizonierilor care au murit în lagărul nkvd-ist nr. 33 din Bălți. Mormânt unde, câteva zile mai devreme, cu sprijinul preoților Vitalie și Alexandru Bârlădeanu și a enoriașilor "Bisericii Tuturor Sfinților", a fost instalată o Troiță nouă, care a înlocuit-o pe cea demontată acum circa doi ani.

Ieri am trecut pe acolo. Și am înțeles care este atitudinea primarului Александр Петков față de Crucifixul, declarat de către CM Bălți Monument de artă și istoric de importanță locală. De Paști acest monument a fost așa cum îl vedeți în pozele alăturate. Doar ridichioara și niște iriși plantați în anii trecuți au înflorit. În rest, e o mulțime de buruieni și o mizerie totală.

Apropo, Domn Primar, pe 9 mai ne-ar bucura prezența Dumneavoastră la sfințirea noii Troițe ridicate în memoria prizonierilor lagărului nkvd-ist nr. 33 din Bălți. Ca sa vedem cât de rușine vă va fi dacă "Spații Verzi" nu va face curățenie la acest monument. Curățenie ca la tancul din centrul orașului, ambele fiind considerate de CM Bălti monumente de aceeași importantă locală.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ÎN VALEA RĂUTULUI DIN BĂLȚI, A FOST SFINȚITĂ O NOUĂ TROIȚĂ RIDICATĂ ÎN MEMORIA PRIZONIERILOR LAGĂRULUI NKVD-IST NR. 33 Un sobor de preoți de...